Súčasťou zjazdu reumatológov je beh pre zdravie

25.06.2009 Poprad

Vysoké Tatry 25. júna (TASR) - Symbolickým zlomením barly odštartovali dnes v podvečer v Starom Smokovci tretí ročník Behu a chôdze reumatológov a reumatikov pre zdravie.
Podujatie organizované Ligou proti reumatizmu je súčasťou 53. zjazdu slovenských a českých odborníkov v oblasti reumatológie, ktorý sa začal dnes v Grand hoteli Bellevue v Starom Smokovci a potrvá do 27. júna. Reumatológovia budú diskutovať o biologickej liečbe reumatických chorôb, zriedkavých syndrómoch v reumatológii či obezite v súvislosti s týmto ochorením.
K \"protireumatickému\" behu za zdravie sa v tomto roku pripojilo aj šesť slovenských miest - Košice, Lučenec, Partizánske, Piešťany, Trnava a Žilina. Akcia je určená pre širokú verejnosť a jej cieľom je podporiť zdravie ľudí s reumatickými chorobami a upozorniť na ich problémy.
V krajinách Európskej únie žije viac ako 50 miliónov ľudí so zdravotným postihnutím, čo je viac ako 15 percent obyvateľstva EÚ. Mnohí z nich trpia reumatickým ochorením alebo chorobami pohybového ústrojenstva. Ich šance na plnohodnotný život sú obmedzené.
 

Vyberte región